Podčetrtek – Kumrovec

Po Sljemenu je sledil Podčetrtek …. ki se mi je takoj zameril, ker sm se uspel zaletet v kandelaber (in to na praznem parkirišču) + pozneje so pijani štajerci na bazenu samo potrjevali mojo teorijo, da je s tem koncem balkana nekaj hudo narobe. 😉

No ampak midva sva pršla sm kolesart in ne namakat se, zato sva drug dan usekala eno turco ob reki Sotli. V precejšnji vročini, po ne tako ravni cesti 🙁 sva se odpravila proti rojstnemu kraju največjega sina naših narodov. Hitro sva šla na drugo stran Sotle (čez meni tako antipatično in popolnoma odveč mejo) … tam naju je ganju en kuža … čez prekleto strma Zagorska sela do Kumrovca.

Kumrovcu se še kako vidi, da je bil zahvaljujoč “staremu” včasih nekaj … danes pa živi od stare slave (ker vse ostalo je uničeno) – pa še te stare slave se kao sramuje. Občutek je bil (vsaj zame) precej beden .. zato sva se raje odpravila naprej.

Še mal okol .. pa spet čez jebeno mejo (še dobr da je “full gužva” pa štrajk ni pršu do izraza) …čudn da tega dol na sliki niso demontiral, zdej, ko je to “schengen” meja…
..no nazaj do Podčetrtka ….kjer sva se spet nažrla (pice z nadevi po lastni izbiri niso dobra stvar; včasih preveč izbire škodi), ugotovila, da sva prevozila solidnih 45km, pospravla bicikle in se v pasji vročini odpeljala nazaj proti domu.