2.dan

Drugi dan …. 9.7.2012

Spet brez neta, spet pišemo na “suho”. Smooth and efficient bi lahko rekli v dveh besedah za danes. Naredila spet 90km od Singmaringena do Ersingena (malo pred Ulmom). Pot odlična, prelepo, urejeno, zanimivo … na začetku ravno, potem nekaj klancev ampak nič preresljivega.

Že drugi dan imava … ampak res prečudovito vreme; čez dan cca. 25 stopinj … na nebu na tisoče oblačkov, ni vroče, veter pihlja … idila. Edin sinoč je blo mal mrzlo, in ker je Vesna bolj zmrzljive sorte sva dons zabila kr neki cajta v intersportih zarad nove spalke in armaflexa (ena izmed napihljivih blazin ma feler … pušča; bo treba to pol pr Petri reklamirat). Se je kar nekaj stvari izkazalo za napčne v praksi, npr. spalke, količina cunj, izbira obutve; pa tudi npr. “nepravilno” planiranje postankov in organizacija prehranjevanja. Če sva bla včeri še v mestu (v kampu) in sm lahko šu “h kitajcu” po nudlne, sva dons končala v eni vasi … brez hrane in vode. No je bla edina gostilna odprta in tako sva jedla Schwabishesalad mi kase,wurst in nevemkajše … in pivo … aja solata zakon. Bolj malo zelenja, ampak zato toliko več mesnin. Me like. So pa teli švabi (dobesedno, ker tole je švabija) blj na izi sorte tle. Pač en kleine dorf 😉

Evo en live intermezzo …. kolkr mam rad čehe kot slovanske brate in proizvajalce odlične športne robe, se nikakor ne morm načudit njihovi “primitivnost” in prekleto čudnim … češkim navadam. Tipsoni tlele zravn so lihkar začel po tleh nabirat les za kurjavo. Ok .. sej je tle communal roštilj … sam da se jim da ob 20:30 kurt, roštiljat in ne vem kaj še …. zihr majo polne kolesarske torbe mesnin od doma. Eh … svašta.

Nasploh bi se dal kr razpisat o profilu ljudi, ki jih (v teh dveh dneh) srečujeva na poti. Včeraj (nedelja) je bila večina dnevnih izletnikov, večinamo penzionerjev; danes bolj malo ljudi .. arbeit pa pa to. Od “popotnikov” pa od boemskih nizozemcev, prek francozev 8te so itak posvsod) do raznoraznih solo čudakov, ki vlačijo kolesarki avtodom s seboj. Aja pa ene par čarovnic na kolesih sva vidla (dobesedno) … kot kaže je tale pot tud eno “romanje”.
Jutri naprej … mimo unga kurbišča .. Ulma do Dillingena.

Slike:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *