3. dan V Budimpešti

6.5.2013 Esztergom – Budapest 94km

Dons se pa ni izšlo vse po načrtih; namest do Rackeveja so “zaglavila” v Budimpešti; tako da naju jutri čaka “spet” naporen dan.

Začel se je vzpodbudno, prvi vtis o madžarski (kolesarski infrastrkturi) zelo pozitiven; z razliko od slovakov dobro označene poti (table niso razbite), večinoma pa tudi ločene kolesarske poti. No veselje je trajalo do ene Szent Andreje (al neki tacga) – una srbska vas severno od Budimpešte – ene par km je blo kr čupavih, blato, šoder in poslastica – poplavljene poti. Ob vhodu v mesto pa se je še orenk (ampak res orenk) uscal – nevihta. Še dobr, da sva lih takrat zalutala in se znašla pred nekim “burger houseom”. Treba rečt da je biu “ištvanburger” zelo dobr; bistveno boljši od unga kao fensi pred sparom. Tle sva kr dost cajta zgubia … nadaljevanje je blo pa tud kr “stresno” … poldanski rush hour v metropoli kot je budimpešta ni lih užitek. Tko da nama ni zneslo do unga mesta (Rackave) … sva hotla še na vlak (ki btw pelje do ke … ampak murphy …. dela na progi pelje sam do pol poti). Tko sva zdej v mestnem kampu v Budimpešti. Urejeno, čisto, prjazen in angleško govoreč folk, vsa infrastruktura, džabe net … bistveno boljše kot včeraj – pa tud komarjev ni tolk. Je pa res da je tudi malce dražje. Ampak jebat ga … tole je prestolnica. Jutri naprej suffer do Baje (če nama rata).

ps:
telefon je na airplane mode (brez signala gsm, baterija zdrži neverjetno dolgo 🙂 – jo krvavo rabim zaradi OSM zemljevidov).

Slike:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *