6. dan Novi Sad

9.5.2013 Apatin – Novi Sad 142km

Medtem ko to pišem se “luksuzirava” v nekem fensi hotelu oz. tur. naselju v Novem Sadu …. neverjetno kako to paše (in kako je težko vstat). Pa niti ni tolk drago … cca. 55eur za sobo v hotelu z 4* in (baje) bogatim zajtrkom se mi ne zdi ravno veliko. Je je treba odpočit za zadnjo etapo bitke do Beograda.

Včeraj sva “v šusu” prevozila pol Vojvodine. Začel se je z bogatim zajtrkom v unmu penzionu ker sva spoznala gospo (delavko), ki tm dela … in smo se zapričal za 1h. Pravi, da se je priselila sm iz Čehoslovaške l. 91 v Jugoslavijo … ufff … super leto za emigracijo. Kako je bilo dobr takrat … zdej jo pa sam izkoriščajo in sanja da bi šla v nemčijo delat (in vsaj kej zaslužit).

No kar se samega bicikliranja tiče … je bilo precej netežavno … večinoma dobre in označene ceste, malo prometa (tudi na glavnih), precej vasi vmes za obnovo zalog vode in čokolade …hehe …. edin ta veter še zmer piha in to te hitro utrudi. Pri mestu Bačka Palanka sva šla na drugi breg donave (zaradi prometa) …. prometa res ni bilo … so bli pa kr orenk klanci … in po 110km se ti res še ne da grizt v hrib. Pa še čez hrvaško in srbsko kontrolo je blo treba it … 2x v roku par km …. bedniki eni k težijo … jebemti te banana republike … sam privid države. Pred Novim Sadom je blo kr prometno in precej neprijetno, sam se je hitr clo stvorila neka koleasrska pot in to direkt do tega otoka (ribarsko ostrvo) kjer je hotel.

Zvečer sva šla še pogledat v mesto … prvo hotla peš pa hitr ugotovila, da Novi Sad le ni tko majhn .. pa sva raj šla z busom …  šofer je očitno vozu na cajt … kot žaklje krompirja. V centru je bilo ogromno folka …. biu je nek koncert kao zarad dneva evrope (kaj pa zmaga?) in je clo nastopu un še živeči od ramonseov (marky?). Je blo kr velik “normalnga” folka …. sam midva več kot to, da sva najdla neki za žret in nardila en krog nisva zdržala … sva spala stoje. Je pa tko na uč Novi Sad kr lepo in zrihtano mesto … precej bolj kot BG. Se pač vidi, da tle turki niso vladal.

Za danes pa poslastica … vožnja do Beograda in “vstop v pekel”. To bo še zabavno.

Slike:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *