5. dan

5. dan

Ingolstadt – Regensburg cca. 85 km

Že peti dan. Prilezla do Regensburga, sva na polovici poti (praktično). Danes naju je cel dan lovil dež (padal sinoči) a nikoli ujel, res mava srečo glede vremena. Pot danes potekala večinoma dobesedno ob Donavi, na nasipih ali tik ob reki (pred sostesko), zato nekoliko slabši makadam; pa tudi manj naselji ob poti, z razliko od včeraj ko sva obdelala 1000 in en dorf. Danes tudi nisva klošarla v parku (ker jih ni blo) ampak sva “zaglavila” v enem Biergartnu …. prvo hotla na pico, sam butasti italijani strežejo hrano šele od 17h naprej … e ko jih jebe … Hans nima sieste. Ma pa zato odlične mesne solate in še boljši steak mit zwibel und kartoffel … bilo je njami. Aja … pa še en detajl … v sicer perfektno zrihtanem moškem WCju …. plakat Porscheja 911 … svašta.

Sva pa zdej prilezla do (če ne štejem Dunaj) največjega mesta ob poti, Regensburga. Spet en kao fancy in predvsem drag kamp z vso infrastrukturo, ki pa jo tokrat dejansko misliva ponucat (pralni stroj, wlan, štrom!). Ja .. drag pa je … 12eur po glavi … kar se ti zdi drago, ko si dva dni nazaj plaču 5,5 eur po glavi! 😉 Aja .. tud ta kamp je tipično prikoličarski/avtodomarski in poln nizozemcev, dancev in podobnih, ki vlačjo svoje prkloce po celi evropi. Kolesarjev bolj malo. Za sosede mava pa .. hmm … en američane, ki so si postavili vojaški tabor (maskirni šotori …. heh); familija, fotr podaja žogo s tamalim (un ameriški fuzbal) in skoz lapajo … in to z južnjaškim naglasom (alabama … yeah). Prvič vidm američane (v evropi) kampirat.

Jutri dan za pavzo … zabušavanje, pranje, net … hrana in ogled Regensburga …. spomnem se 7 let nazaj, da majo BurgerKing na železniški … hihi. V soboto pa naprej do Passaua (v dveh dneh).

Slike:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *