8.dan Passau

15.7.2012

8. dan

Deggendorf – Passau 60km

Dež. Če je zjutri še clo kazal da bo sonce, se je le-to hitr spremenil. Spet so naju začel ganjat oblaki in tokrat tudi ujeli. Še dobr, da sva še taprav cajt zaglavaila v nekem lokalu, ki je biu sicer v zelo kolesarski tematiki, vendar so ga naseljevali predvsem lokalni bauerji. Nas se je pa kolesarjev le nekaj nakapljalo, ki so iskali zatočišče pred nevihto. Najboljši je biu en nizozemc, ki sam kolesari od NL do Romunije in nazaj (po poti rimskega limesa). Zdej se že vrača. Pravi, da je že 6 tednov na biciklu. Svaka čast. Aja pa Romunijo je skurcal … ne bomo šli ke do izliva Donave. 😉

Dež je ponehal in nadaljevala sva pot. Danes “samo” 60km. Pot še vedno standardno odlična, označena ter večinoma asfaltna … ob Donavi jasno. V sončnem vremenu sva še postavla šotor v tko na uč do sedaj najboljšem kampu … iz kolesarske perspektive. Ima vse kar porebuje kolesar: plac pod streho, ok sanitarije, pralni/sušilni stroj, plac za cunje sušit, avtomat za pijače in dosti placa za šotore (samo šotore). Kanu camping Passau je tole drgač. Mhja … in se je orenk uscal …zato mam cajt, da tipkam tole …in to na najno grozo spet z unimi madžari … horda se je še sm prvlekla.

Da tole poneha pa greva pogledat mesto; deluje precej turstično (polno unih tur. ladji za po Donavi).

Passau update: najdu sm net .. sedim na pločniku pred teološko fakulteto … jasno … eduroam … jeee … folk k hod mim misl, da sm en orto čudak.

Slike:

 

2 thoughts on “8.dan Passau

  1. Lepo vama gre 😉 Zgleda kot da bezita pred unimi “huni” 😉

    Drgac pa drzim pesti za lepo vreme…

    LP, J.

  2. Delata lepe razdalje… Kar tako naprej 😉 Zgleda, da so Bogovi vremena in nepočenih zračnic kar na vajini strani 🙂

    Peciklistične užitke še naprej!

    Lp,
    iris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *