9. dan Linz

9. dan

Passau – Linz 105 km

Dons je blo takooo tužno za vstat. Mrzlo k prasica, pihal, črno na nebu … tuga. Tak dan za bit doma pod koutrom, ustrezno prehranjen in met TV pred sabo (in gledat kak filmski maraton). Sam sva ustala in to precej zgodaj, ker sva mela plačan zajtrk … še ena prednost Passau kampa. Madžari so se tud zbudil … sam so si sami paprikaš skuhal … pol pa nardil kraval k so bicikle v kamion nalagal (pussies .. dons zgleda niso kolesarl).

Pot od Passaua naprej poteka neki cajta ob glavni cesti, kar kljub koleasrski poti ni prijetno (gužva); pot se pozneje s prehodom Donave v “kanjon” prelevi v idilično oglasno turistično pot … kolesarski autobahn direkt ob vodi (relacija D-A meja do Linza) … res lepo zrihtan, čeprav precej neosebno (v D gre pot čez tisoč in en dorf; tle pa 30km razn posameznih hiš in gostiln ni žive duše).

Je pa ta štreka precej popularna in del raznoraznih “fahrrad-urlaub” paketov, zato sva dons prehitevala bolj kot ne lične skupine z unificiranimi bicikli in torbicami 😉 (to je folk iz “donavskih križarjenj” … mal biciklirajo, pol jih pa ladja pobere, da se grejo nažirat). Sva kr fouš, ker naju čaka zgolj iskanje zeltplatza in šotor. 🙁


Anyhow … prlezla v Linz, našla kamp (spet samo za šotore; zato tukaj izključno folk s kolesi in večina dela isto turo). Hunske horde še ni; čakava (mogoče k prideva iz mesta bodo spet tuki). Sta pa tle ena poljaka, s katerima sva kolektivno …. v slovanskem duhu se klošarsko nažirala pred šparom … ok … midva sva šla pol v park .. unadva sta mirno rezala salamo pred vhodom.

Ma pa tale Linz kot kaže eno super stvar … in sicer free mestni wlan (ala future zokilan). Dela dobr. Končno prilka, da mal uredim tale blog in objavim par slik. Vremenska napoved je že razočarala.

UPDATE: madžarov ni; Linz ma lepo urejen breg Donave (odlično za športat), zrihtan center, polno turkov, zaprte štaucune (že ob 18ih!!) ter kul železniško postajo (v mesto sva šla namreč zarad kart za bicikle za nazaj – zrihtano, ne bo problemov).

ps: hvala za komentarje … nepričakovano zame, se teli zapisi kot kaže clo berejo 🙂

Slike:

 

3 thoughts on “9. dan Linz

  1. Itak, da beremo. O cem bi se pa sicer pogovarjal na malci? 😀

    V Linzu je mel moj brat eno punco. Tko da sm mela takoj asociacijo nanjo (taka skodrana plavusa, k ovcka). Pa smesna nemscina, a ni?

    Uzivejta se naprej!
    Lp, BA

  2. Aja, sori, morm se pokomentirat tale nadvse navdusujoc prevod v nasem wordpressu:
    Ena misel na “9. dan Linz” (misljen je komentar).. Hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *