10. dan Linz – Grein

10. dan

Linz – Grein 60km

Za dons zjutri je vremenska napoved falila …. bilo je sončno. Žal pa se je vreme “vrnilo” v svojo standardno črno-sivo oblačno fazo, kakor je tudi sedaj (popoldne 17h). Za dons je biu splaniran bolj na izi dan, samo 60 km (da se nama lepo izide do Dunaja) zato sva zlo hitr pršla do Greina. Enega vukojebnega mesetca ob Donavi. Zgleda precej “tužno” … en hofer na vhodu, (zelo star)spar v centru, tankstelle, par štacunc/lokalov, par bajt, fuzbalplac … ma tuga. Nasploh je tko (osebno mnenje), da je v Avstriji podeželje precej “zanemarjeno” oz. depresivno. V Nemčiji je bilo drugače, tudi najmanjši dorf je bil neakako živ, urejen; mesteca pa sploh. Nekak zafrustriran tle zgleda vse skupi … kot avstrijci sami. Glede na to, da že poznam Dunaj opažam velikansko razliko: kozmopolitanski Dunaj vs. vse ostalo.


Je pa sama pot bila ok; še vedno turistični autobahn ob reki z krajšimi “izleti v gozd”. Dons so se od nekje na poti stvorili Italijani (ogromn neke mularije) in če vemo kaki so za volanom …. na biciklu so še hujši, cela znanost prehitet vse skupaj.

Kamp tlele v Greinu sicer lično urejen, vendar ga očitno upravljata  dva control freaka, ki imata v recepciji rack (video streaming, kamere) in ene deset thinkpadov okol … in vsepovsod opozorila česa se ne sme (npr. pranje cunj v umivalniku – izgon iz kampa!) sam sta tud funkcionalno nepismena …. tip ne zna ugotovit imena iz osebne izk. in tega ne zna vnest v vnosno polje. Pa še net računata 1€/h … ne dam.

Aja pa še to je treba rečt … tle ma Hofer več “izbire za malce in kosila”… spet še en povod za hlapčevsko-provincialne frustracije … (beri: kako nas vsi nategujejo, mi pa na vazelinu).

Jutri do Kremsa.

Slike:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *