Amedika pt. 2

Javljanje iz države kjer je glavna preokupacija šoping in kjer se po teveju vrtijo reklame za …. zdravstveno zavarovanje … itak …. ter (to me je fasciniral) …. pazi to: odvetniški lešinarji roaljo po teveju: če ste ta in ta in ste npr. mel dializo ali “hip replacement” (menajvo kolka) itd itd … zdej smo odkril da je neki narobe … pokličte nas pa jih bomo iztožil za maste pare ….. ker ja …”we care”. in to v prime-tiem terminih na glavnih tv postajah. Une naše odškodnine so pravi amaterji.

Ja v glavnem … kljub temu, da je to kao najbolj cviviliziran del zda je kljub temu še vedno precej šizofreno (med rajo)! Tle pa npr. kjer je konferenca (en del komplkesa harvard … mislm da so tle medicinske zadeve) je tko …. hehe …blazna koncentracija znanja ter denarja. Štimung je tak super … nima to dost veze z “pravo” ameriko. No sej itak je večina tle azijatov k se okol šeta. No … teh je tud daleč največ v hotelu kjer sm biu (do zdej). Tolk jih je, da majo clo prilagojen zajtrk zanje (beri uni čudni nudln za fruštk … bljak). Nimi lih jasno kaj počnejo tle (harvard?). Majo pa kot kaže dovolj denarja.

Kar se pa same konference tiče je pa presenetljivo dobr izpadl. Me je blo strah da bo prveč dev specific (beri coding) sam se je na koncu izkazalo da kar precej uproabno. Jeba je ta, ker nobenga ne poznaš (tle so pa vsi kot ena velka familija) in ja … si sam. Ah well … Vidiš in sliši pa marsikaj … od firm ki hostajo (in supportajo) po več deset tisoč joomla inštanc (in imajo k temu ustrezno zagotovljeno tehnologijo in kader) to standalone razvijalcev ki neki “mutijo” v joomla ekosistemu. Vtis je tak, da je joomla postala spodoben CMS, ki je zmožen marsičesa, vendar pa zahteva primerno vzdrževanje. Ter žal … da še vedno ni primerno (in koncipirano) za multisite svet. Kar WP npr. je že v štartu. Škoda.

Uff .. lihkar se je pred mano vsedu … ok zdej ne vem a je to tip al ženska k ma kapuco v obliki lisičke in rep. Geee … hardcore Firefox feni 😉 Aja predava pa en od šefov/ustanoviteljev WP-ja … gorza ker poženščen glas 😉

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *